Mierea - Proprietati si utilizari - Daniela Guaiti

9786068527024
Autor: Daniela Guaiti
Editura: Casa
Anul aparitiei: 2013
15%
in stoc
Pret vechi: 38.44 lei
32.67 lei
Discount: 5.77 lei (15%)
+

Descriere

Mierea - Proprietati si utilizari - Daniela Guaiti 
 
Usor digerabila, gustoasa si sanatoasa, bogata in proprietati curative, mierea este redescoperita in prezent ca aliment complex si ca intensitate a gustului. Ea este consumata de cei care apreciaza alimentele simple si autentice, dar si de cei care au nevoie de diete speciale. 
in aceasta carte sunt prezentate varietatile de miere, cu precadere cele mediteraneene din Italia, dar si sortimentele romanesti cele mai apreciate. Ultimele capitole sunt rezervate utilizarii mierii in bucatarie si in cosmetica. Astfel, cititorilor le sunt dezvaluite numeroase retete pentru sanatate, usor de realizat si la indemana oricui, care au ca principal ingredient mierea, precum si un numar impresionant de retete de mancaruri sarate, deserturi si bauturi, toate avand la baza mierea, aceasta adevarata minune a naturii.
Cuprins:
Mierea - o minune a naturii 
Un deliciu de culoarea chihlimbarului 
Mierea in istorie 
Un dar al albinelor 
O ierarhie complexa 
De la flori la miere 
Mana omului 
Mierea si legislatia 
Eticheta 
O sursa de sanatate si bunastare 
Chimia mierii 
Proprietatile terapeutice 
Varietati de miere 
Mierea poliflora 
Mierea monoflora 
Alte sortimente de miere romaneasc? 
Sortimente mediteraneene din Italia 
Mierea in camara, in bucatarie si in cosmetica 
Conservarea 
Ingredient cosmetic 
in bucatarie 
Creme, balsamuri si impachetari 
Retete pentru bunastare si sanatate 
Mierea ca elixir 
Lichioruri, ceaiuri, sucuri ti siropuri 
Mierea in bucatarie 
Mancaruri sarate 
Deserturi rustice