Descriere
Pledoarie pentru mijloacele naturale de slabire
Obezitatea
Cauzele obezitatii
Mecanismul fiziopatologic de aparitie
Complicatii
Dorinta si vointa de a deveni normoponderal
Epurarea organismului
Imbinarea teoriei caloriilor cu teoria indicelui glicemic
Dieta naturista de slabire
Numai calorii negative in Meniul Zilnic
Niciun fel de ape in afara celor minerale alcaline plate
Suprematia alimentelor alcaline
Accent pe proteinele cu aminoacizi care slabesc
Sa consumam numai grasimi nesaturate
Exclusiv carbohidrati cu Indice Glicemic scazut
Fara alimente glucido-lipidice si nu asociati in aceeasi masa glucide cu lipide
Doar nutrimente cu un continut ridicat de fibre
Alimente cat mai putin prelucrate culinar sii industrial
Sa inlaturam din meniu produsele alimentare cu aditivi toxici
Consumul alimentelor care asigura o digestie usoara
A slabi in armonie cu cronobiologia alimentara
Suplimente alimentare utile in tratarea obezitatii
Plantele medicinale
Antioxidantii
Argila terapeutica
Drojdia de bere
Vitaminele
Aminoacizii
Permanenta si placere pentru efortul fizic in procesul de slabire
Sa folosim cat mai eficient factorii naturali de cura
Beneficiile climatului montan
Cura heliomarina
Silvoterapia
Balneoterapia – Un ajutor pretios in procesul de slabire
Mentinerea prin procedee naturale a greutatii obtinute
Consumul de calorii raportat la activitatile desfasurate
Valoarea energetica. Indicele glicemic si componentele nutritive de baza ale alimentelor in grame (mililitrii) la 100 de grame (mililitri) de produs
Principalele efecte terapeutice ale plantelor medicinale prezentate in carte
Indexul denumirilor populare si botanice ale plantelor medicinale abordate in lucrare
Termeni de specialitate folositi in text
Bibliografie seletiva
Summary in English